Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Top 5 cele mai rapide masini din lume

Posted on October 13 2012 by maria in jocuri cu masini, masini, atv, masini romania

Adevarate modele de arta, urmatoarele 5 masini si-au facut loc in topul celor mai rapide masini ale lumii. Putem intelege de ce ele au fost selectate pentru acest top analizand caracteristicile fiecaruia.

Numarul 1: SSC Ultimate Aero

SSC Aero este un model american ce are un motor extrem de puternic, construit de cei de la Shelby Super Cars. Aceasta masina este produsa in serie limitata, fiind cea mai puternica piesa a celor de la Shelby, atingand o viteza record de 410 km pe ora. Aceasta viteza a fost indeplinita in diferite teste efectuate in mai multe tari important ale lumii, iar masina si-a croit drumul catre Cartea Recordurilor.

Cei de la Shelby Company au lucrat aproape sapte ani pentru a construi acest model Aero. In prezent nu se mai fabrica acest model, iar ultimul dintre ele a fost vandut cu aproximativ 700.000 de dolair.

Numarul 2: Bugatti Veyron

Noul model Bugatti Veyron cu un motor de 16.4 a fost produs de cei de la Volksvagen Group, o subdiviziune a Bugatti Automobiles SAS, in 2005. Este masina cu cea mai rapida accelerare si franare din lume la acest moment. Deasmenea este si cea mai scumpa masina din lume, avand un pret extravagant de 1.1 milioane de dolari. Cu o pozitie in urma modelului SSC Ultimate Aero TT, Bugatti Veyron este a doua masina din lume in termen de cea mai mare viteza atinsa. De ce nu dati click pt a intra pe site.

Productia acestei masini a incetat in 2005, atunci cand o baza Volksvagen din Franta a distribuit aproximativ 15 modele in toata lumea. Doua dintre aceste modele au fost distruse de-a lungul timpului.

Numarul 3: Koenigsegg CCX

Modelul CCX este produs de firma Suedeza Koenigsegg, si are un motor de rang mediu. Acest model a fost creat in special pentru a concura cu masinile americane si cu ultimele cerinte ale pietei, si este o forma imbunatatia a modelului CCR. CCX este o abreviere a denumirii Competition Coupe X. Ultima cifra din denumire, X, reprezinta numarul anilor trecuti de la prima cursa efectuata de o masina CC.

Modelul CCX a fost dezvaluit lumii in 2006, in Geneva, insa prezentarea sa a fost efectuata mult mai devreme. O derivare a modelului CCX, este CCXR, care aduce o improvizare in sensul ca motorul poate functiona pe mai mult combustibili. Acest lucru ii ofera modelului CCXR mai multa putere comparativ cu CCX.

Numarul 4: Saleen S7 Twin-Turbo

Modelul Saleen S7 este o masina construita manual, in serie limitata. Irvin, California este principalul oras care distribuie aceste masini. Este primul model produs de Saleen care nu se bazeaza pe precedentele modele. Prima vanzare a modelului S7 s-a produs in 2000 la Monterey Historic Races. Viteza maxima pe care o poate atinge acest model este de 402 km pe ora.

Numarul 5: McLaren F1

McLaren a fost pana in 2005 cea mai rapida masina care putea fi utilizata pe strazile oraselor din lume. Aceasta a tinut recurdul multi ani in sir, fiind recunoscuta in lumea intreaga. Aceasta masina poate atinge viteze de pana la 371 km pe ora.

Comment on this post